Blog cu personalitate

vineri, 1 august 2008
Posted by Unknown

Daca deja am trecut prin tutorialul Cum cream un blog inseamna ca putem trece la urmatoarea etapa si anume, personalizarea blogului. Un blog fara personalitate este un blog care cu exe_1_b_33siguranta nu va atrage atentia nimanui, care va plictisi privirile vizitatorilor si ii va determina sa nu mai viziteze blogul tau. Primul lucru pe care poti sa il faci simplu si repede este adaugarea unui Header.
Presupunem ca ne-am ales deja o tema care ne place. De exemplu in imaginea alaturata am ales o tema standard din arsenalul blogger si anume Minima Dark. Urmatorul pas este adaugarea header-ului.

Cum adaugam un header in blogger?

Pornind din Dashboard, click Layout, apoi click Edit la sectiunea Header exe_1_b_34(precum in poza). Ni se va deschide o fereastra co optiunile de editare a header-ului. Aici putem deasemenea modifica titlul si descrierea blogului. La subsectiunea image avem de ales intre urcarea imaginii din calculatorul nostru pe blog sau de pe web (un host extern blogului).  Ca optiuni avem plasarea header-ului in spatele titlului si a descrierii sau in locul acestora. A doua optiune este de preferat mai ales ca putem include titlul si descrierea in imaginea pe care o vom folosi ca header.

Cum facem rost de un header?

Avem doua optiuni si anume, ne cream noi unul de la zero folosind un program destinat acestui lucru sau folosim unul deja creat in scopul acesta.


Pentru prima varianta avem nevoie de timp, talent si ceva cunostinte despre un program de editat poze. Recomand folosirea Paint.NET sau The GIMP, ambele fiind gratis, usor de folosit, si deajuns de incarcate cu optiuni pentru crearea headerului perfect. Un pogram puternic de editat poze este Adobe Photoshop, insa este un program "pe bani". Un mic si usor de inteles tutoriale despre crearea unui header in Adobe Photoshop gasesti la Buddha pe blog aici. Alte tutoriale poti gasi folosind puterea Google.

A doua varianta, fiind si cea mai comoda, este gasirea unui header deja creat in acest scop. EBlogtemplates.com are un articol pe aceasta tema. Acesta prezinta top 5 siteuri ce ofera header pentru bloguri gratis. Locul unu este ocupat de un articol din Smashingmagazine.com, ce prezinta 45 de headere la o rezolutie de 850x200. "Rasfoiti" cele 5 siteuri si cu siguranta vei gasiii ceea ce cauti, header-ul perfect pentru blogul tau.

Nu uita ca poti combina aceste doua optiuni si anume cauti un header si il modifici cum vrea "muschii tai".exe_1_b_35

 


 

Etichete: ,

0 comentarii: